Start ZiggoCart Module

Ziggo Extra Mediabox XL

Beleef interactieve tv ook op je tweede televisie

Geniet op meer toestellen in huis van de voordelen van Interactieve televisie. Je hebt ook met de Extra Mediabox XL op een tweede tv in huis alle zenders uit je abonnement. Daarnaast kijk je met deze mediabox je opnames en Ziggo On Demand verder waar je in de woonkamer gebleven was. Je sluit hem met een netwerkkabel, of draadloos aan op je Mediabox XL (maximaal 2 Extra Mediabox XL of maximaal 4 digitale ontvangers per adres).

Horizon Mediabox

Niets meer missen op televisie

 • Je bent niet altijd thuis als je favoriete programma op televisie is. Daarom is het handig als je programma’s kunt opnemen. Met de Mediabox XL hoef je niets meer te missen. Je selecteert welke programma's je wil opnemen. Eenmalig, of iedere week. Extra handig voor je lievelingsseries. Je kijkt de programma's eenvoudig terug met Ziggo Replay. En je kunt eenvoudig programma's terugspoelen of pauzeren.
 • Met de Extra Mediabox XL heb je altijd toegang tot de opnames van je Mediabox XL. Daarmee neem je tot 4 programma's tegelijkertijd op. En je kijkt de On Demand film of serie die je in de woonkamer keek, gewoon verder op de Extra Mediabox XL. Bijvoorbeeld vanaf je slaapkamer, kinderkamer of kantoor aan huis.

Kijken en tegelijkertijd opnemen

Nooit meer onenigheid over waar je thuis naar kijkt. Tijdens het opnemen van je favoriete programma, serie of film kun je gewoon naar de andere uitzending zappen.

Daarnaast kun je tijdens het opnemen ook naar eerder opgenomen programma's kijken. Zo kijk je altijd precies wat je wil zien en wordt samen televisiekijken een stuk leuker.

Met de Extra Mediabox XL is één opnamekanaal gereserveerd. Je kunt dan met de Mediabox XL drie kanalen tegelijk opnemen, en met de Extra Mediabox XL één. Ook in haarscherpe HD-kwaliteit. 

Onderweg je opnames inplannen

Stel ook onderweg je opnames in. Online via je computer, tablet of smartphone. Handig als je thuis vergeten bent om de opname in te stellen. Bovendien is opnemen op afstand gratis voor al onze klanten.

Televisiekijken in haarscherpe beeldkwaliteit

Is je tweede tv geschikt voor HD-ontvangst? Dan ontvang je hier ook alle HD-zenders haarscherp uit je abonnement. Dat geldt ook voor alle opnames die je in HD hebt opgenomen. Beleef het mee, ook op de slaapkamer of op zolder.

 
 
 

Levering

Als je vandaag bestelt, kun je binnen 10 werkdagen onze diensten gebruiken. Zo snel kunnen we je pakket leveren en activeren. Mocht je je diensten op een latere datum willen activeren, geef dit dan gerust aan ons door. Je kunt dan zelf een leverdatum tot 3 maanden na het moment van je bestelling aangeven.

Betalingswijze en bedenktijd

De kosten voor je abonnement schrijven we maandelijks via automatische incasso van je rekening af. Na ontvangst van de bevestigingsbrief heb je wettelijk 14 kalenderdagen bedenktijd. Binnen deze periode kun je nog kosteloos afzien van de overeenkomst en deze herroepen.

Specificaties

Specificaties

 • HD-ondersteuning
 • Ziggo On Demand
 • Replay
 • herinneringen instellen
 • Elektronische Programmagids
 • tot wel 4 opnames tegelijk maken
 • pauzeren en terugspoelen
Let op: je kunt met de Extra Mediabox XL geen gebruikmaken van de tv-apps. Daarvoor kun je terecht op de Mediabox XL.
 

Vragen

Wat is de Ziggo Extra Mediabox XL?

De Ziggo Extra Mediabox XL is een mediabox waarmee je ook op een tweede tv geniet van interactieve televisie. Je plaatst deze kleine mediabox bij de tweede tv, waarop de meeste mensen nu vaak analoge tv kijken. Met deze extra mediabox kun je precies hetzelfde als met de Ziggo Mediabox XL, die bij de meeste mensen in de woonkamer staat.

De Extra Mediabox XL werkt alleen als hij verbonden is met de Mediabox XL. Hij heeft zelf geen harddisk en geen modem, maar gebruikt deze functies van de Mediabox XL. Verder heeft de extra mediabox geen tv apps. Daarvoor kan je terecht op de Mediabox XL.

Wat zijn de voordelen van een tweede Ziggo Mediabox XL?

Met de Extra Mediabox XL beleef je op meerdere plekken in huis de gemakken van interactieve televisie. Op beide Extra MediaboxenXL (maximaal 2 Extra Mediaboxen XL per Mediabox XL) kun je tv-kijken, programma’s opnemen en terugkijken. Dit betekent dat wat je in de woonkamer kijkt, je op een tweede mediabox verder kunt bekijken. Ook opnames en Ziggo On Demand programma’s.

Hoeveel Ziggo Extra Mediaboxen XL kan ik aansluiten?

Je sluit maximaal twee Extra Mediaboxen XL aan op de Mediabox XL.

Hoe verbind ik de Ziggo Extra Mediabox XL met de Ziggo Mediabox XL?

De Extra Mediabox XL werkt alleen als je deze met de Mediabox XLverbindt. Dit kan op drie manieren:

 • via coaxkabel (MoCA)
 • via een netwerkkabel
 • draadloos

Je kunt de Extra Mediabox XL dus draadloos verbinden. Je krijgt wel een stabieler signaal en een betere tv-beleving als je een netwerkkabel of coaxkabel gebruikt. 

Wil je meer informatie over het verbinden van de Ziggo Extra Mediabox XL met de Ziggo Mediabox XL? Klik hier

Gebruik van signaalversterkers

De verbinding tussen de Mediabox XL en de Extra Mediabox XL heeft geen signaalversterker nodig om te werken. Het gebruik van de techniek MoCA lost dit namelijk op.

Wanneer je thuis toch signaalversterkers gebruikt dan is het nodig dat ze voor het digitale tv-signaal retour geschikt zijn. Signaalversterkers hoeven geen probleem op te leveren bij het installeren en gebruik van de extra Mediabox.

Wanneer gebruik ik de draadloze verbinding?

Ligt er geen netwerkkabel of coaxkabel naar de tweede tv waarop je interactief wilt kijken? Dan kies je voor de draadloze verbinding. De verbinding via coax (MoCA) en die via de netwerkkabel leveren veruit de beste beeld- en geluidskwaliteit. De draadloze verbinding gaat via wifi op de 5,0 GHz-frequentie.

Als je de Extra Mediabox XL draadloos verbindt, kunnen ook andere apparaten verbonden worden via de 5,0 GHz-frequentie en de Mediabox XL. Het bereik van de 5,0 GHz-frequentie kan door omgevingsfactoren beperkt zijn. Daardoor kan de Extra Mediabox XL minder goed werken.

Geen TV Apps op de Ziggo Extra Mediabox XL

Je kunt via de Extra Mediabox XL geen gebruik maken van de tv-apps. Daarvoor kun je terecht op de Mediabox XL.

Hoe kan ik (nog) een extra ontvanger huren, vervangen of opzeggen?

Per aansluiting kun je maximaal 4 digitale ontvangers activeren. Elke combinatie van digitale recorders en ontvangers is daarbij mogelijk, rekening houdend met een maximum van 1 Mediabox XL en 2 Extra Mediaboxen XL per adres.

Neem voor je bestelling contact op met onze klantenservice.

Wil je je hoofdontvanger wijzigen? Dat kun je zelf regelen in Mijn Ziggo, onder 'Mijn Producten'.

 

Let op: om de Extra Mediabox XL te kunnen bestellen heb je een Alles-in-1 Complete of Max abonnement nodig. Daar zit namelijk een Mediabox XL bij waar de extra mediabox op wordt aangesloten. De Extra Mediabox XL is maandelijks opzegbaar.

Hulp bij TV & Radio

Heb je hulp nodig bij de installatie of heb je een vraag over het gebruik van je Ziggo producten en diensten? Ga dan snel naar onze Klantenservice.