Ziggo Speedtest

Vliegensvlug online. Dat wil iedereen. Wat is je huidige internetsnelheid? Je test de snelheid van je internet met de Ziggo Speedtest. En weet daarmee ook direct wat je download- en uploadsnelheid is.

Tip: sluit je computer altijd met een internetkabel op het modem aan om een betrouwbare uitkomst te krijgen. Wifi wordt namelijk beïnvloed door factoren van buitenaf, wat nadelig kan zijn voor het meten van je internetsnelheid.

lala

lala

Bekabelde snelheid verbeteren

Heb je je computer met een netwerkkabel aangesloten en haal je een lagere internetsnelheid dan dat er bij je abonnement hoort? Dat kan verschillende oorzaken hebben.

 
 

Draadloze snelheid verbeteren

Via een kabel kun je de internetsnelheid halen die bij je abonnement hoort. Met wifi kan die snelheid minder zijn. Gelukkig zijn er genoeg tips en oplossingen om je wifi snelheid te verbeteren.

 
 

Veelgestelde vraag

Ik haal ongeveer 100 Mbit/s, maar de snelheid die bij mijn abonnement hoort is hoger. Hoe kan dit?

Wanneer je de computer of laptop aansluit met een netwerkkabel, haalt deze in principe de maximale internetsnelheid van je abonnement. Een uitzondering hierop zijn oudere laptops en pc’s. Hiermee haal je niet altijd de maximale snelheid van je internetabonnement.

Controleer de maximum snelheid van de netwerkkaart in jouw computer

Wat zou mijn internetsnelheid moeten zijn?

Ziggo Speedtest gedaan? Dan weet je hoe snel je verbinding is. Vergelijk de uitkomst van de test met de snelheid die bij je internetabonnement van je huidige provider hoort. De beloofde up- en downloadsnelheid is gebaseerd op een vaste internetverbinding.

 

Liever iemand spreken?

Bel met ons

Wil je hulp bij bestellen of meer weten over onze producten?

(normaal tarief)

Maandag t/m vrijdag geopend van 8.00 - 20.00, zaterdag 9.00 - 20.00 en zondag 9.00 - 16.00.

 
 

Chat met ons

Wil je hulp bij bestellen of heb je een andere vraag?

Maandag t/m vrijdag geopend van 8.00 - 22.00, zaterdag 9.00 - 20.00 en zondag 9.00 - 18.00.

 
 
 
 
 
 
 

 691 consumenten beoordelen Ziggo.nl gemiddeld met 4,5 van de 5 sterren.