Mesh wifi | Klantenservice | Ziggo

Mesh wifi: hoe werkt het?

Multiroom wifi, mesh wifi, smart wifi. Het kan met de smart Wifibooster van Ziggo.
Maar wat is het nu eigenlijk? Hoe werkt het en wat heb je ervoor nodig? 

Wat is mesh wifi?

Met een mesh wifi systeem zoals de smart Wifibooster heb je meerdere slimme wifi punten in je huis die samen voor een optimaal draadloos netwerk zorgen. Waar jij ook bent in huis, het mesh systeem zorgt ervoor dat je op die plek de beste verbinding hebt. Dat gaat allemaal vanzelf. Handig hè. Daarnaast controleer je gemakkelijk de status van je netwerk met een handige app.

extra wifipunt

Hoe werkt het?

Vergelijk wifi met het geluid uit een speaker. Zonder slimme wifi heb je in de woonkamer of meterkast een grote speaker staan (je modem). Die probeert door heel het huis heen te schreeuwen. Maar helemaal boven in huis kan je het toch maar nauwelijks verstaan. Met mesh wifi zet je een paar kleinere slimme speakers door heel je huis. Zo hoor je het geluid ook helemaal boven ineens een stuk beter.

Met mesh wifi ontstaat er dus één groot wifi netwerk. De wifipunten werken onderling samen en zorgen dat je apparaat altijd overschakelt naar het sterkste wifipunt met de beste frequentie. Helemaal automatisch. Met deze slimme wifipunten gaat het eigenlijk allemaal vanzelf en werkt je wifi dus altijd het allerbest.

Wat heb je nodig voor een mesh netwerk?

Naast je modem van Ziggo heb je slimme wifipunten nodig. Dat kan er één zijn, maar het werkt het beste wanneer je een paar losse wifipunten samen gebruikt.  Je verdeelt de wifipunten dan door heel je huis. Waar in huis precies, dat maak jij zelf uit. Bijvoorbeeld in de woonkamer, boven en op zolder. Net waar je wifi nodig hebt.

Één van deze wifipunten sluit je vervolgens met een internetkabel aan op je modem. De andere twee gebruik je helemaal draadloos. Wel zo makkelijk. Gebruik je liever een internetkabel, dat kan natuurlijk ook. Installeren doe je met een handige app.

Welke smart Wifibooster kies je?

Mesh klinkt goed hè. Maar ja, welke moet je nu nemen? Bij ons kun je kiezen uit 2 soorten:

  • een smart Wifibooster (Mesh) set
  • een krachtige wifi 6 booster
Problemen oplossen Ziggo

Problemen oplossen

Heb je een Wifibooster nodig? Met onze checklist controleer je snel je huidige wifi-verbinding.

Naar de checklist
Apparaten Ziggo

Apparaten

Modemspecificaties of meer informatie over de Wifibooster vind je bij onze apparaten. 

Alles over wifi-apparaten
Alles over wifi Ziggo

Hulp nodig?

Wil je je wifi verbeteren en lukt het niet? Onze monteur helpt graag.

Meer over onze monteurs