Snel, stabiel internet en een
betere TV-ervaring.

Met GigaNet ben je klaar voor de toekomst.

Wat is GigaNet?

GigaNet is het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo dat verder gaat dan vast of mobiel. Want meer dan ooit is iedereen met elkaar verbonden - met familie, collega's, apparaten, nieuwe technologieën, games, content en entertainment.

Wat betekent dit voor Nederland?

De behoefte om snel en betrouwbaar data uit te wisselen groeit snel. We spelen hier op in met nieuwe technologieën en bouwen verder aan een snel en betrouwbaar netwerk: GigaNet. Hiermee is ons netwerk klaar voor de toekomst. En jij dus ook.

Supersnel

Met GigaNet bereiden we ons netwerk voor op de digitale toekomst. Hoge snelheden, meer netwerkcapaciteit en ultrakorte responstijden op al je mobiele apparaten.

Slimmer werken

GigaNet stelt bedrijven en ondernemers in staat om slimmer te werken. We bieden het grootste mobiele 4G-netwerk ter wereld. Medewerkers zijn mobieler dan ooit en jij bepaalt jouw werkplek.

Internet of Things

GigaNet verbindt miljoenen IoT apparaten. Zoals lampen, koelkasten, airco’s en auto’s. Of wat dacht je bijvoorbeeld van veilige led-straatverlichting en slimme dijkbewaking?

Snelheden tot 1 Gbit/s

Alle Ziggo klanten maken al gebruik van ons krachtige GigaNet. En nu heeft Utrecht – samen met Nieuwegein, De Meern en Vleuten – als eerste Internet van Ziggo met een downloadsnelheid tot wel 1 Gbit/s.

Netwerk van de toekomst

  • Met GigaNet bereiden we ons voor op 5G. Oftewel: hogere snelheden en meer netwerkcapaciteit voor streamen, live gaming, downloaden, live muziek en virtual reality. En dat allemaal tegelijk, met je familie en buren erbij.

  • GigaNet zorgt ervoor dat de mogelijkheden van IoT optimaal benut worden. Voor bijvoorbeeld parkeersensoren om een parkeerplek te vinden, smart farming of opereren op afstand. De mogelijkheden van IoT via GigaNet zijn vrijwel eindeloos.

  • Met GigaNet bouwen we in samenwerking met ziekenhuizen een geïntegreerd netwerk, zodat het logistieke proces efficiënter en beter wordt.

GigaNet is overal

Wist je dat GigaNet altijd dichtbij is? Waar je ook woont, overal in Nederland vind je ons krachtige netwerk.

Km glasvezelkabel

Ter vergelijking; de omtrek van de aarde is 40.000 kilometer

Km coaxkabel

in Nederland (ter vergelijking, dat is ruim 10x de omtrek van de aarde)

Klanten tegelijkertijd mobiel verbonden

Ter vergelijking: dit zijn alle inwoners van Amsterdam en Den Haag samen.

Krachtig en steeds krachtiger

Het netwerk van Vodafone scoort al jarenlang uitstekend in de onafhankelijke P3 testen. Ook dit jaar is het Vodafone netwerk opnieuw uitgeroepen tot ‘Uitstekend netwerk’ met een cijfer van 9,6 en is door OpenSignal gewaardeerd voor de beste video ervaring! Ziggo is voor het 9e jaar op een rij verkozen tot beste internetprovider bij Tweakers. Deze kwaliteit houden we hoog en dagelijks streven we ernaar om ons netwerk nog verder te verbeteren.

De kracht van Vodafone en Ziggo samen

Meer dan ooit zijn we verbonden. Met familie, vrienden, collega’s. Thuis en onderweg. Voor al die verbindingen hebben Vodafone en Ziggo samen één netwerk: GigaNet. Heb je internet van Ziggo en op hetzelfde adres minimaal één Vodafone abonnement? Dan krijg je iedere maand non-stop gratis extra’s! Dit geldt ook voor zakelijke abonnementen.

Veelgestelde vragen

Wat is het GigaNet?

GigaNet is het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo. Slim, stabiel, snel. En klaar voor de toekomst. Dit gaat verder dan vast en mobiel. Meer dan ooit ben je verbonden met familie, collega’s, apparaten, nieuwe technologieën, games, content en entertainment. Voorbeeld? Start je favoriete serie op de Mediabox Next en kijk verder op je mobiel.

Waarom introduceren we GigaNet?

Vodafone en Ziggo zijn in 2017 samengegaan, met elk een eigen netwerk vast en mobiel. Sindsdien is doorlopend in deze netwerken geïnvesteerd. Veel van onze klanten maken gebruik van vast en mobiel. Het gebruik van deze netwerken loopt steeds meer in elkaar over. Vandaar dat we dit vatten onder de naam GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo.

Wat zijn de voordelen van GigaNet? / Wat heb ik er aan?

Giganet levert nu internet met downloadsnelheden tot 500/600 Mbit/s, Vodafone 4G+ ondersteunt downloadsnelheden tot wel 350 Mbit/s. En dit wordt alleen maar meer! Mensen, bedrijven en apparaten zijn daardoor steeds meer met elkaar verbonden. Daarmee groeit de behoefte dat iedereen snel en betrouwbaar data kan uitwisselen. Daarom anticiperen we op nieuwe technologieën en bouwen we aan een innovatief netwerk. GigaNet is klaar voor de toekomst

Heb ik nu al GigaNet?

GigaNet is de overkoepelende netwerk naam voor het vaste en mobiele netwerk. Je hebt toegang tot het GigaNet als je klant bent van Vodafone en/of Ziggo.

Verandert mijn abonnement door GigaNet?

GigaNet is de overkoepelende netwerk naam voor het vaste en mobiele netwerk. Dit heeft verder geen impact op de producten, diensten, tarieven van je abonnement.

Wat betekent het GigaNet met oog op 5G?

Met GigaNet bereiden we ons voor op 5G. Oftewel: Hogere snelheden, meer netwerk capaciteit en ultra korte responstijden op je mobiel.

Wat betekent GigaNet in de toekomst?

We streven naar verdere verhoging van onze internetsnelheden. Utrecht is daarbij de eerste stad in Nederland waar Ziggo internet downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde aanbiedt. En binnenkort in bijna heel Nederland op ons GigaNet. Zo kan straks iedereen snel en stabiel streamen, gamen en downloaden tegelijk. Dit is pas het begin.

GigaNet zorgt ervoor dat de mogelijkheden van IOT optimaal benut worden. Denk aan veilige led-straatverlichting. Parkeersensoren waarmee je een parkeerplek vindt zonder rondjes te rijden. Smart farming. Of opereren op afstand.

Met GigaNet bereiden we ons voor op 5G. Oftewel: hogere snelheden, meer netwerkcapaciteit en ultrakorte responstijden op je mobiel.

Denk aan grenzeloze mogelijkheden voor streaming, gaming, downloaden, live muziek, live wedstrijden en virtual reality. En dat allemaal tegelijk, met je familie en je buren erbij.

Wanneer kan ik Gigabit internet bestellen?

We zijn gestart met de uitrol van Gigabit-snelheden in Utrecht en omgeving. De komende 2 jaar zal dit landelijk uitgerold worden in het huidige verzorgingsgebied.

Kan ik Gigabit internet overal in Nederland krijgen?

Komende 2 jaar zullen de Gigabit snelheden in het hele verzorgingsgebied van Ziggo uitgerold worden. Dit zal regio voor regio aangepakt worden.